انواع اصلاح طرح لبخند
1.اصلاح طرح لبخند لثه ای
عمل لیفت لثه یا اصلاح طرح لبخند لثه ای که با لیزر انجام می شود یك درمان زیبایى بر روى لثه ها میباشد كه باعث بهبود و تقارن خط لثه مى شود ،در این روش خط لبخند لثه اى در بهترین نماى خود قرار داده میشود و باعث میشود مقدار كمترى از لثه ها دیده شده و فرم و تناسب دندان ها نیز بهتر دیده شوند ،در لیفت لثه پس از بى حسى لثه ها با استفاده از تیغ بیستورى یا لیزر لثه ها را طبق طرحى كه از قبل مشخص شده بر مى داریم
این درمان كاملاً بدون درد میباشد و نهایتاً یك ساعت زمان كار میباشد
در این روش درمانى به دلیل برداشت حداقلى لثه (غیر تهاجمى) نیاز به زدن بخیه نیست و احتمال عفونت پس از جراحى هم تقریباً وجود ندارد
روش هاى درمان لبخند لثه اى چیست ؟
براى افرادى كه هنگام خندیدن مقدار زیادى از لثه ى آنها (Gummy Smile) دیده میشود
چندین روش جهت اصلاح طرح لبخند وجود دارد
١.لیفت ساده لثه:
با استفاده از لیزر یا لوازم جراحى مقدارى از لثه را كه در محدوده سلامتى لثه (بدون تهاجم به عرض بیولوژیك لثه) وجود دارد برمى داریم و نیاز به بخیه ندارد
٢.لیفت پیشرفته لثه اى
در این روش براى اینكه بتوانیم حجم بیشترى از لثه را برداریم و براى اینكه عرض بیولوژیك لثه (لثه سالم) از بین نرود علاوه بر لثه مقدارى از استخوان اطراف دندان ها نیز برداشته میشود و در اتمام كار بخیه زده میشود
٣.اورتودنسى
با استفاده از بستن براكت بروى دندان ها مى توان موقعیت دندان ها نسبت به لثه ها را تغییر داد
٤.تغییر موقعیت لب
به دو روش اینكار قابل انجام است ،بوسیله جراحى و قطع عضله مخصوص بالا برنده ى لب و یا تزریق بوتاكس و فلج این عضله
2. اصلاح طرح لبخند با کامپوزیت
کامپوزیت چیست؟
کامپوزیت ماده سفید رنگ دندانپزشکی است که برای دندانهای قدامی استفاده می شود. این ماده بیشتر جنبه زیبایی داشته و از دوام و استحکام بالایی نیز برخوردار است. البته میزان دوام استحکام ماده کامپوزیت به اندازه ماده آمالگام نیست اما کمتر از آن هم در درمانهای ترمیمی بی تاثیر نیست. در فرایند چند مرحله ای اصلاح طرح لبخند بیماران، کامپوزیت ها نقش زیادی داشته و می توانند دندانهای پوسیده، ترک برداشته و لب پر شده بیمار را بخوبی درمان کنند.
موارد استفاده کامپوزیت در اصلاح طرح لبخند
بهترین اصلاح طرح لبخند با کامپوزیت به چند شکل مختلف صورت می گیرد که عبارتند از:
1- پر کردن دندان های پوسیده:
مهمترین استفاده کامپوزیت برای پرکردن دندانها می باشد. زمانی که دندان های بیمار به عارضه پوسیدگی مبتلا باشند، دندانپزشک ابتدا با بررسی هایی که انجام می دهد، عمق پوسیدگی را مشخص می کند. این کار از طریق اشعه x انجام می شود. در این صورت دندانپزشک به راحتی میزان نیاز دندان ها را به ماده کامپوزیتی مشخص می کند. پس از این مرحله، نوبت به تخلیه دندانهای بیمار می رسد. برای اینکار دندانپزشک با استفاده از وسایل مخصوص پوسیدگی ها و تیره گیری های داخل دندان را خارج می کند. سپس دندان عصب کشی می شود. این کار به منظور جلوگیری از درد دندان صورت می گیرد.
با اتمام مرحله عصب کشی این بار نوبت به پرکردن دندان می رسد. دندان به طور کامل تخلیه و در آن فضای مناسبی برای قرار گرفتن ماده کامپوزیتی ایجاد شده است. ناگفته نماند که تمام مراحل گفته شده برای همه دندانها (چه دندانهای خلفی و چه قدامی) به یک صورت انجام می شود. آنچه در نحوه درمان و ترمیم دندانها تفاوت ایجاد می کند، استفاده از نوع ماده پر کننده است که برای دندانهای خلفی از ماده آمالگام و برای دندانهای قدامی از ماده همرنگ دندان یا کامپوزیت استفاده می شود.
اصول استفاده از کامپوزیت برای پر کردن دندان
زمانی که ماده کامپوزیت درون دندان جایگذاری می شود، توسط نور لیزری به دندان چسبیده که جای آن محکم می شود. یکی از نکات مهم در زمان جایگذاری ماده کامپوزیتی، دقت دندانپزشک است. به طوری که ماده کامپوزیتی حالت چسبندگی کمتری دارد و در صورت نداشتن دقت کافی، ممکن است میان کامپوزیت و دندان فاصله ایجاد شود و همین فضای خالی عامل پوسیدگی دندان در آینده شود. به همین دلیل دندانپزشک باید ماده کامپوزیتی را به صورت لایه لایه وارد دندان کند و پس از هر بار ورود ماده، از نور لیزری استفاده کرده و تا اطمینان کامل از چسبیده شدن ماده بر روی دندان، آن را رها نکند.
2- ترمیم دندانهای لب پر شده
زمانی که مقدار کمی از دندانها لب پر شده یا شکسته شده باشد، ترمیم آن می تواند از طریق ماده کامپوزیتی صورت بگیرد. گاهی روکش کردن دندان با تراش بیش از حد مینای دندان همراه است که به دندان آسیب جدی وارد می کند. در این صورت دندانپزشک با استفاده از ماده همرنگ دندان به راحتی جاهای آسیب دیده دندان را پر می کند. همچنین در صورتی که دندان ترک برداشته باشد، این عارضه می تواند از طریق ماده کامپوزیتی درمان شود.
3- استفاده از روکش های کامپوزیتی
روکش های کامپوزیتی با استفاده از مواد رزین تهیه می شوند و به دلیل سطح صاف و درخشنده ای که دارند می توانند برای دندانهای آسیب دیده و تیره رنگ استفاده شوند. همینطور اگر تنها دو دندان بیمار از یکدیگر فاصله دارند، درمان ارتودنسی ضرورتی ندارد و بیمار می تواند به راحتی از طریق ونیرهای کامپوزیت دندانهای مرتب و منظم داشته باشد. استفاده از روکش های کامپوزیتی برای بستن فاصله میان دندانها به این صورت انجام می شود که روکش با قالب بزرگتر از دندانها ساخته و بر روی آنها قرار می گیرد. در این صورت به طور کامل فاصله دندانها پر شده و دندانها نزدیک به هم دیده می شوند.
این روکش ها می توانند بین 4 تا 8 سال سالم باقی بمانند. البته میزان دوام آنها به مراقبت های بیمار بستگی دارد. به طور کلی موارد استفاده از روکش های کامپوزیتی را می توان در بهبود رنگ، ظاهر، اندازه و ساختار دندان دانست که موجب اصلاح طرح لبخند شده و زیبایی و جوانی را به بیماران هدیه می دهد.
اصلاح طرح لبخند دندان یکی از موارد بسیار مهمی است که توسط دندانپزشک زیبایی انجام میشود . در کلینیک دندانپزشکی زیبایی – ترمیمی دکتر مهدی ابوالقاسمی اصلاح طرح لبخند با استفاده از بهترین و با کیفیت ترین مواد و وسایل انجام می شود .
:: برچسبها:
انواع اصلاح طرح لبخند, اصلاح طرح لبخند لثه ای , اصلاح طرح لبخند با لیزر , اصلاح طرح لبخند با کامپوزیت ,
:: بازدید از این مطلب : 12
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0